I mitten av juni berättade tidningen om de två tjejerna, när de startade sin verksamhet i Pixans gamla lokaler på Västra torget.

Då hade Julia Palmér just avslutat andra året på gymnasiets ekonomiprogram och Isabelle Axelsson läst första årskursen på stylistprogrammet.

Duon startade sitt företag Beauty and care via det så kallade Ung Drive. Tack vare ett samarbete mellan kommunen och fastighetsägaren Lars-Göran Bengtsson fick tjejerna tillgång till lokalerna.

I sin salong erbjöd Julia Palmér och Isabelle Axelsson nagelbehandling, hårförlängning och klippning. De hade öppet tre dagar i veckan och det visade sig finnas ett bra kundunderlag.

Annons

— Förutom någon vecka, när många hade semester, har vi haft att göra hela sommaren, säger Julia Palmér.

Det är framför allt nagelbehandlingar som efterfrågats. Kunderna har inte bara kommit från Aneby utan även från Eksjö, Tranås och Frinnaryd.

— Vi har framför allt marknadsfört oss via facebook.

Nöjda företagare

Julia Palmér summerar sommaren som mycket bra.

— Vi är jättenöjda med responsens, det har gått över förväntan.

Hon värdesätter även all den erfarenhet som företagandet gett.

— Vi har lärt oss mycket. Coacher från Ung Drive har också varit ett stort stöd.

Tjejerna är i hamn även rent ekonomiskt.

— Vi hade inget stort startkapital. Ett tag låg vi back, men kom i fatt och fick en liten vinst.

Lagom till skolstarten bommade Julia Palmér och Isabelle Axelsson igen sin salong, så som var planerat från början. Den förstnämnda ska vara mammaledig och den sistnämnda fortsätter med sina gymnasiestudier.

— Men vi vill gärna fortsätta på något sätt. Eftersom Ung Drive är avslutat får det i så fall ske i en annan företagsform.