Eksjö kommun har sammanställt ett sportlovsprogram där det står vilka aktiviteter som anordnas. Här kommer en kort sammanfattning.

Fritidsgårdarna Spelverket och Furan har öppet. I Storegårdshallen kan man åka skridskor både med och utan boll.

Simhallen har öppet hela veckan. Balansbanan kommer att ligga i bassängen under vissa dagar, och då kommer det inte att gå motionssimma.

För den som vill hitta på en egen aktivitet dagtid kan passa på att hyra någon av hallarna eller gymnastiksalarna som finns inom kommunen. En person som är 18 eller äldre måste stå som ansvarig för bokningen.

Hoppa loss

Svenska kyrkans unga i Eksjö församling har under tisdagen uteaktiviteter vid Kyrkans stuga. På onsdagen kan de som går i lågstadiet delta i musikworkshops och bakning bland annat. De som går i mellanstadiet kan få testa på afternoon tea-bakning, kärleksfullt skapande och musik.

Söndagen den 18 februari kan sportlovslediga hoppa loss i Prästängshallen. Då det finns hoppborgar för de som är mellan tre-tretton år.

Annons

Som tidningen tidigare har nämnt anordnar Studieförbundet Vuxenskolan Mello-läger, jazzdans workshop, japansk matlagning samt hästskötsel och ridning.

På Eksjö museum är både barn och vuxna välkomna att testa på att knyta en egen himmeli. Det är geometrisk slöjd där man använder sig av sugrör/halm och snöre.

Eksjö stadsbibliotek har filmworkshop med stop-motion där man med hjälp av olika legofigurer ska göra nytolkningar av välkända filmer. Det blir också bok-OS på biblioteket där grenar som bokslalom och bokdomino kommer att genomföras. Filmworkshopen anordnas även på Ingatorps- och Mariannelunds bibliotek.

Musik och skridskor

Eksjö SOK har konstsnöspåret öppet. Där det även finns skidor och pjäxor att låna. På söndagarna är det tipspromenad. Persö anordnar femkamp på tisdagen.

Ljusboden i Hult låter deltagarna designa egna ljus. Andra aktiviteter som sker i Hult är filmkväll i Betelkyrkan, skridskoåkning med marschaller och musik på hockeyrinken, dekorera cupcakes på Nytomtavallen samt vinterfiske.

I Bellö kan man få prova på att skjuta luftgevär. Hjältevad erbjuder sportaktiviteter som bordtennis och en idrottskväll i sporthallen där man spelar innebandy. I Bruzaholm kan man göra av med energi på motionsgympa.

Lär dig mer om film

Finns det snö så kommer Valbacken att hålla öppet alla dagar. I Ingatorp anordnas det också sportlovsdisco.

I Mariannelund sker det samarbete mellan kulturskolan och Filmbyn Småland. Barn som går i årskurs 3, 4 eller 5 kan lära sig mer om manus, filma och redigera. Filmklippning, ljud och ljus är några av sakerna som barnen får lära sig. De kommer själva få agera i filmerna och redigera i utrustning som finns på plats.

På måndag kommer det även vara en förhandsvisning på Filmbyn, av filmen Agatha granndetektiven.