Tidningen berättade i veckan om femåriga Liv Carsäter som valt att klippa av sig sitt långa hår och donera det till Barncancerfonden.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Flera nationella medier kontaktade familjen för att göra egna intervjuer och ännu fler privatpersoner har hört av sig för att uttrycka sin tacksamhet.

Annons

— Vi fick blomsterbud, en stor fantastisk bukett, från helt främmande människor som tackade Liv för hennes enastående gärning. I dag kom det vykort från en kvinna som berättade att hon just nu är utan hår på grund av cancerbehandling. Och i ett mejl berättade en kvinna vars dotter gått bort i cancer om hur mycket det betydde känslomässigt för henne att kunna ha en peruk under sin sjukdomstid.

Flera har också ringt och sms:at och även kommit fram direkt när de känt igen Liv.

— Vi var på badhuset i onsdags och då kom det fram en kvinna som haft cancer och berättade att hon haft peruk med donerat hår när hon var sjuk.

Hur har Liv tagit uppståndelsen?

— Hon har svårt att greppa att det har gått ut i hela landet och känner nog 'hjälp, jag har ju bara klippt håret'. Men det syns på henne att hon är stolt.

Och ni som föräldrar, hur känner ni?

— Vi blev helt chockade, vi hade verkligen inte räknat med detta. Men det känns fantastiskt att en sådan här sak får uppmärksamhet. Och att många också har fått upp ögonen för att man kan donera hår. Vi visste ju själva inte om det innan vi läste om ett annat barn som gjort så.