— Vi är tacksamma. Det här är något nytt för oss som vi aldrig varit med om, säger dottern Jara Kanbar.

Årets Nyföretagare

Med ett genuint intresse och yrkesskicklighet har Diaa´s Hemlagad Mat bidragit till ett framg..

Årets Nyföretagare

Med ett genuint intresse och yrkesskicklighet har Diaa´s Hemlagad Mat bidragit till ett framgångsrikt företag som har slagit sig fram i en bransch som är mycket konkurrensutsatt.

Genom utländsk touch och med kulinariska smaker har årets nyföretagare etablerat sig på orten. Med framtidstro, personlig service och god renommé fått till sig en trogen och växande kundkrets.

Med drivkraft och lyhördhet har företaget goda förutsättningar att växa in i framtiden.

Det är hennes mamma Diaa Haj Mahmod som lagar maten som blivit så populär i Vetlanda.

— Hon är så tacksam för att folk stödjer henne. Hon hoppas det ska vara så hela tiden, säger Jara som hjälper till med faktureringen och redovisningen på företaget.

Familjen kommer ursprungligen från Syrien men bodde i Grekland i många år innan de flyttade till Sverige i maj 2014. I Grekland hade Diaa också en restaurang som var populär men hur hårt hon jobbade var det svårt att få lönsamhet i företaget med tanke på den ekonomiska situation som rådde där. Förutsättningarna är bättre i Sverige, berättar Jara. I Vetlanda håller Diaa också i matlagningskurser genom Studieförbundet Vuxenskolan.

— Hon älskar att laga mat. Hemma tittar hon på matlagningsprogram på tv och samlar på recept.

Jara själv pluggar på samhällsprogrammet på gymnasiet men arbetar också som chefsledare på McDonalds utöver faktureringsarbetet på familjens företag.