Anis Don Demina tog tidigt beslutet att satsa allt på musiken. Som 18-åring flyttade han till Dubai för att spela på nattklubbar. Här spelade han bland annat på populära klubben Movida. Han har även haft andra gigs utomlands, exempelvis har han uppträtt på Cirque Le Soir i London.

— Det finns ingen som kan göra det jag gör, det är jag bombsäker på. Bra musik med bra jävla fart. Mitt starkaste kort är att jag är väldigt duktig på att läsa av en publik. Jag har grymt roligt oavsett om jag spelar house eller hiphop, sa Demina till Helsingborgs Dagblad inför en spelning i höstas på Svartklubben i Helsingborg.

Egen Youtubekanal

Annons

Anis Don Demina har en egen Youtubekanal och det är ingen överdrift att kalla honom för en Youtubestjärna. Han börjar även ha framgångs med sin egen musik. Hans debutsingel ”On My Mind” streamades exempelvis 1,5 miljoner gånger på drygt en månad.

— Stefan Lundin har hjälpt oss med bokningen. Det är en bokning som vi tror passar särskilt för de yngre. Det är en cool kille, säger Ann-Mari Forsberg, kultursekreterare på Vetlanda kommun.

Blir ”superlyckliga”

Anis Don Demina är även högaktuellt just nu, i Melodifestivaltider. Det är snubben som spelar saxofon i Samir & Viktors låt ”Shuffla” som gick direkt till final. Ann-Mari Forsberg utlovar fler bokningar inom kort.

— Vetlandafesten kommer presentera fler akter som vi tror Vetlandaborna kommer bli superlyckliga över, säger hon.