Strax innan midnatt anlände delar ur domarteamet till HV:s privata guldfest och firade med mästarlaget, skriver Sportbladet.

Nu riktar SHL:s vd, Jörgen Lindgren, skarp kritik mot agerandet.

— Det är inte acceptabelt, de vet precis vad som gäller och måste visa bättre omdöme, säger han till Aftonbladet.

Annons

Efter Brynäs SM-guld 2012 valde den dåvarande domarbasen Mikael Ahlström och domarduon Sören Persson och Ulf Rönnmark att medverka vid Brynäs guldfest. Det väckte så starka reaktioner att domarkåren bestämde att det aldrig fick ske igen.

Men på lördagsnatten anlände domarbasen Peter Andersson, finalens ena huvuddomare Mikael Nord och linjedomaren Tobias Haster till HV 71:s privata guldfest och sågs bland annat krama om HV-spelare.

— Vi hade tackat Brynäs efter matchen och sedan bestämde vi oss för att ha en egen tillställning. Vi gick på en restaurang för att käka och prata om säsongen, förklarar Andersson för Sportbladet.

— Sedan gick vi vidare till ett annat ställe. Där såg vi några HV-spelare, men gjorde valet att gå in och gratulera och tacka för säsongen. Men jag vill betona att vi tackade Brynäs efter matchen, fortsätter domarbasen och menar att de bara stannade en kort stund på nattklubben.

SHL:s vd Jörgen Lindgren är starkt kritisk till agerandet.

— De vet precis vad som gäller och det är här inte acceptabelt. De skulle ha bytt ställe, det är inte svårare än så. Hur och varför det händer igen kan jag inte svara på. Vad jag vet är att domarorganisationen vet precis vad som gäller. Man måste visa bättre omdöme än vad som är fallet här. Punkt slut, säger Lindgren till Sportbladet.

SHL