— Det ska verkligen bli jättekul att spela i min barndomsstad. Det måste ha varit över tio år sedan sist, säger Therese när hon ringer upp från Stockholm. Och hon låter verkligen glad när hon berättar om artistlivet; om vägen från Nässjö till musikklass i huvudstaden, de galna åren med Drömhus och vidare ut i världen.

Fakta:Therese

Bor: London och Stockholm.

Gör: Artist, driver eget skivbolag.

Familj: Jag är gift med..

Fakta:Therese

Bor: London och Stockholm.

Gör: Artist, driver eget skivbolag.

Familj: Jag är gift med mitt yrke.

Ålder: 38 år.

Lyssnar på: Allt förutom den hårdaste metal.

Läser: Mail och Twitter, vill läsa böcker, men är uppslukad av socialamediedemonen.

Aktuell: Nyinspelningar av Drömhus hitlåtar, egenutgiven skiva på engelska.

— Det började med att jag ringde upp ett skivbolag och sjöng in på deras telefonsvarare, sedan dess har det rullat på.

"Vill ha dig"

Hon kom i kontakt med Dr Alban och via honom hamnade hon i gruppen Drömhus. Deras tredje singel, en cover på Freestyles "Vill ha dig" sålde guld redan första veckan och plötsligt var den då 21 år gamla tjejen en av 90-talets hetaste svenska stjärnor.

I 10 år har Therese bott i London och hängt på nattklubbar runt om i världen men numer tillbringar hon allt mer tid i Sverige. Hon beskriver det som att hon har två hem och hon verkar trivas med kontrasterna.

— Jag är ofta hemma i Nässjö och hälsar på mina bröder, bonusmamma och släktingar.

Therese verkar leva i nuet och var hon vill bo i framtiden vet hon inte, allt hon vet är att hon alltid kommer att hålla på med musik.

Annons

— Men jag har börjat fundera lite på att bredda mig, det skulle vara väldigt kul att bli mentor och lära ut allt jag lärt mig genom åren. Nu har jag startat ett eget skivbolag och det blir intressant att se vart det tar vägen.

En tillfällighet

Att det blev en Sverigeturné med Drömhus den här sommaren beskriver hon som en tillfällighet.

— Det var ett väldigt hastigt beslut, jag hade precis släppt min nya engelska skiva när jag fick erbjudande om att göra en nyinspelning av "Vill ha dig". Den blev så bra att vi bestämde oss för att köra, säger Therese och berättar att gensvaret har varit väldigt bra.

— Allt går ju igen och nu är det väldigt hett med 90-talet. Publiken blir nostalgisk och stämningen på spelningarna har varit toppen.

Onsdagen den 10 juni blir det alltså en färgsprakande nostalgishow när Drömhus avslutar cykeltävlingen Nässjö Grand Prix 2015.

— Jag hoppas verkligen att jag få se gamla klasskamrater och vänner i publiken, avslutar Therese.

Tävlingsledaren Mattias Thyr har hektiska dagar veckan innan evenemanget som får samma upplägg som föregående år med trehjulingsrace, slowride, cykellopp och konsert.

— Om bara vädret är med oss så blir det nog en folkfest detta år också, säger Mattias.