Det laddas för fullt i Vetlandaortens RF.

För inte nog med att det till helgen arrangeras stor dressyrtävlingar på grusbanorna kring ridhuset – helgen efter blir det dessutom stora hopptävlingar på gräsplanen.

– De sista veckorna inför en tävling blir alltid intensiva. Det är mycket som ska ordnas, säger Johanna Svensson.

Vetlandaortens RF har stor rutin av att anordna tävlingar och frågan är om man utan den rutinen hade vågat sig på att arrangera stora tävlingar två helger i rad.

Helt klart är i alla fall att klubben inte hade haft några möjligheter att ha några tävlingar alls om det inte vore för hjälpsamma människor.

– Vi är oerhört tacksamma för att ha de här eldsjälarna. Det är de som gör det här möjligt och vi har många som kommer lägga hela sina kommande två helger vid ridhuset för att hjälpa till, berömmer Svensson.

Flera hemmaryttare är anmälda i både ponny- och hästklasserna till första helgens tävlingar där arrangörerna räknar med omkring 80 starter per dag.

Till nästa helg blir det omkring 600 starter över de tre tävlingsdagarna där det i klassen medelsvår A kvalas till Falsterbotävlingarna medan kategori C-ryttarnas klasser är observations-tävling inför nordiska mästerskapen.