Nyligen hade Svensk Fastighetsförmedling kick off i Åre och utmärkelsen Sveriges bästa säljare tilldelades Edyta Hammar – för andra året i följd.

– Jag slog personligt rekord. Det blev 99 villor och fritidshus, 14 fler än 2016. Totalt blev det 110 objekt 2017, berättar Edyta Hammar som hade kollegan Magnus Eek strax bakom sig på åttonde plats.

– Med tanke på att det är 1 200 säljare så är det ärofyllt att hamna topp-tio. Vi är målmedvetna och drivna, säger Edyta som vill lyfta fram sina kollegor som en stor anledning till utmärkelsen.

– Jag hade aldrig sålt så bra utan dem, vi är ju ett lag och alla är viktiga pusselbitar.

Kunden i fokus

Men något extra måste du ju ha när du vinner kategorin för andra året?

Annons

– Jag tycker om att utvecklas och ser hela tiden framåt, bara för att jag vunnit ett pris så är jag inte nöjd. Men viktigast är kundfokus, att alltid finnas tillgänglig. Jag vill göra både säljare och köpare nöjda, det är min morot, säger Edyta.

Fastighetsmäklaren och franchisetagaren driver sedan knappt tre år tillbaka tre mäklarbyråer utplacerade i Eksjö, Vimmerby och Hultsfred.

– I och med att det är en bit mellan orterna har jag ett schema som jag är väldigt noga att följa för att få ut så mycket av tiden som möjligt, det gäller att planera sin tid väl, skrattar hon.

En passion

Något sju till fyra-jobb handlar det inte om man vill bli en framgångsrik mäklare.

– Men det här är ju min passion, jag älskar ju mitt jobb så jag ser det inte som ett arbete, säger Edyta som bor med sin familj och sina djur på en nyrenoverad gård en bit söder från Mariannelund.

– Jag har ett stort intresse för renovering, inredning och fotografering, säger hon.

Hur ser marknaden ut nu annars?

– Jag tycker det rullar på bra, vi har fått en väldigt bra start på året. Det är väldigt mycket fastigheter på väg ut. Räntorna är låga så för den som funderar på att sälja så är det ett bra läge nu.