I måndags blev affären klar. Nya ägare är Mikael Rantamäki och Roger Fröjdh från Skillingaryd respektive Huskvarna som båda driver olika bolag och kallar sig själva för entreprenörer.

Att Inge Bengtsson sålde sitt företag nu beror på att han vill göra det innan det i rätt ti. Tankarna har han haft i fyra års tid.

— Jag vill att det här ska leva kvar i bygden och de anställda ska få ha kvar sina jobb. Jag vill inte komma i en situation om fem, sex år att jag inte orkar och det bara faller ihop.

— Jag har varit här i 36 år och haft jätteroligt hela tiden, men någon gång måste man ta ett beslut.

Inge Bengtsson berättar att det inte fanns en enda byggnad här när han startade sitt företag 1981. Verksamheten har byggts ut 14 gånger under åren.

— De första fyra åren arbetade jag helt ensam, kvällar och nätter. Idag är vi 14 anställda, 15 med mig, berättar han.

Annons

Tanken är att han ska arbeta vidare över sommaren, kanske i två år till, från och till. Det är inte riktigt bestämt ännu.

— Idag arbetar jag 80 till 100 timmar i veckan, sedan kanske jag går ner till 40.

Trots allt slit känner han sig inte utbränd.

— Man blir inte det om man sover på nätterna, äter och tycker att det är jätteroligt. Kunderna ger en positiv energi.

Roger Fröjdh och Mikael Rantamäki ser stor potential i Bengtssons.

— Innan jag såg att verksamheten var till salu, så hade jag aldrig hört talas om Bengtsson, säger Rantamäki som bor i Skillingaryd.

Det hade dock Roger Fröjdh. Han hade dock aldrig besökt stället innan han intresserade sig för att köpa verksamheten.

— Min mamma däremot, som är 75 år, hade varit här och sagt att jag måste åka hit och titta. Det finns en själ här som sitter i väggarna, konstaterar Roger Fröjdh som vill förvalta den.

De nya ägarna vill driva vidare verksamheten som den är men marknadsföra den bättre.

— Det är lite som ett mini-Ullared ibland. Ett Ikea för killar, och tjejer med. Butiken kommer att vara kvar precis som förut, med samma produkter, säger Mikael Rantamäki som dock avslöjar ännu en nyhet.

— Vi kommer att öppna ett Bengtssons i Västervik i sommar. Bengtssons har en av Sveriges största sortiment av Husqvarna-produkter inom skog och trädgård och det saknas Husqvarna-service i Västervik.