Under måndagens kommunfullmäktige i Österbymo stod det klart att delar av fastigheten Österby 1:36 ska säljas till Filadelfiaförsamlingen för 650 000 kronor.

Fakta: Försäljningen av Österby 1:36

Har beslutats att säljas: Ydresalen med annex och Bulesalen med tomtmark.

Pris: 650 000 kr..

Fakta: Försäljningen av Österby 1:36

Har beslutats att säljas: Ydresalen med annex och Bulesalen med tomtmark.

Pris: 650 000 kronor.

Köpare: Filadelfiaförsamlingen.

Många Ydrebor satt bänkade för att följa beslutstagandet och för att visa sitt stora missnöje angående försäljningen. Bland annat hade Jan-Anders Bergquist lyckats samla in 479 underskrifter mot att fastigheten ska styckas upp och säljas av.

På grund av den stora opinionen mot beslutet kan nu Filadelfiaförsamlingen själva ångra sig.

— Det är klart att ett samtal kom igång i och med den hätska debatt som kom upp vid kommunfullmäktige, berättar Arne Klinth som sitter i församlingens styrelse.

Annons

— Det är självklart att det blir ett samtal men vi kan inte ge några besked på området just nu. Vi ska kalla hela församlingen till en träff. Det är en stor fråga som inte bara vi i styrelsen kan bestämma, fortsätter han.

När tidningen nådde kommunstyrelsens ordförande Sven-Inge Karlsson (C) visste han ingenting om att Filadelfiaförsamlingen eventuellt kommer dra tillbaka sitt bud.

— Det har jag inte hört talas om, nej. Men jag förstår att de vill diskutera det här, det är ett ganska stort tryck. Man får helt enkelt vänta och se vad som händer, säger han.

Om församlingen bestämmer sig för att dra tillbaka sitt bud innebär det att en redan långvarig process förlängs ytterligare.

— Vi har förhandlat med dem och beslutat oss för att sälja. Men då får vi börja om och då får vi titta på andra alternativ, säger Sven-Inge Karlsson som inte är överraskad över tisdagens fullsatta sammanträde och den debatt som följde.

— Jag visste att det skulle komma så många när det gäller en så stor fråga och med en namninsamling som drivit upp känslor.