Kinda-Ydre Sparbank ändrar sina rutiner för kontanthanteringen omedelbart från och med måndag morgon när bankkontoret öppnar i Österbymo.

Beslutet är direkt orsakat av rånet mot banken i Åtvidaberg i fredags eftermiddag. Strax före klockan 15

Det är en direkt följd av det tungt väpnade rånet mot Åtvidabergs Sparbank i fredags eftermiddag. Tre maskerade män, som enligt vittnen var beväpnade med automatvapen eller automatliknande föremål, kom vid rånet över en okänd summa kontanter. De ska ha lämnat bankkontoret med rånbytet i Ikeakassar. Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet.

Den polispatrull som tog upp förföljandet på flyktbilen blev dock beskjuten, varpå förföljandet avbröts och förstärkning tillkallades. Hur många personer som deltog i rånet är ännu oklart.

Efter rånet höll Kinda-Ydre Sparbank ett extra bankledningsmöte på söndagen. Där beslutades att den anrika sparbanken från och med i dag måndag omgående upphör med alla kontanthantering på kontoren i Österbymo, Rimforsa och Horn.

– Vi gör detta av säkerhetsskäl. Tryggheten för våra medarbetare och kunder kommer i förstahand, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank, i ett pressmeddelande där han fortsätter:

– Vårt nyombyggda kontor i Kisa har en mycket hög säkerhetsnivå, vilket gör att vi kan fortsätta med kontanthanteringen där.

Verksamheten på lokalkontoren fortsätter i alla andra avseenden som vanligt. Bankomaterna är också i drift som vanligt, i samarbete med Bankomat AB.

Annons

– Alla våra kunder som är i behov av att hantera kontanter inne på ett bankkontor är välkomna till Kisakontoret. Där fortsätter vi med kontanthanteringen som vanligt alla vardagar i veckan, förklarar Johan Widerström..