Anneberg har fått ett par bra nyförvärv inför säsongen och centrale mittfältaren Johan Eklund från Stensjön måste räknas till ett av dem.

MATCHFAKTA

Annebergs GIF-Vrigstads IF 3–1 (1–1)

Mål, Anneberg: Carl Zetterberg, Joakim Strand, Ma..

MATCHFAKTA

Annebergs GIF-Vrigstads IF 3–1 (1–1)

Mål, Anneberg: Carl Zetterberg, Joakim Strand, Marcus Bülow.

Vrigstad: Alen Barnjak.

Publik: Cirka 80.

I premiärmatchen i fotbollsfyran mot Vrigstad gjorde han debut och fick vara med och föra sitt nya lag till en seger där underläge vändes till seger med 3–1.

– Vi snackade om att komma in i andra andningen. Vi behövde lite fler dueller än dem (Vrigstad) för att hitta dit, säger han efter matchen.

– Det var tungspelat på en tung plan. Det vara bara en massa kampdueller, tycker jag.

Annons

Johan Eklund är fostrad i Nässjö FF men är efter flera säsonger där mest förknippad med Stensjöns IF. Men nu har han alltså valt att dra på sig den gröna Annebergströjan istället.

– Jag känner många i laget och det kändes som ett naturligt val efter att ha spelat några år i Stensjön. Här vet jag mycket vad jag får eftersom jag har bra koll på killarna i laget.

Han berättar att Anneberg till den här säsongen har gått in hårt för att spela på ett annorlunda sätt där målet är att ta hand om bollinnehavet, rulla den på marken och föra matcherna.

Och där är du en viktig ny del?

– Jag passar nog bra in i den bilden.

Just i premiären blev det dock inte mycket av den varan även om Johan Eklund knappast kan belastas för det. I sann aprilanda handlade det snarare om långbollar från båda lagen.

Var i tabellen hittar man Anneberg i höst?

– Jag ska inte säga för mycket men vi går för att vinna varje match. Det här känns som en väldigt jämn serie, säger Eklund.

Vrigstad var det bättre laget under stora delar av första halvleken och tränaren Adnan Kahrimanovic var besviken efter matchen.

– Vi är ett mycket bättre lag än dem och det ska vi visa när vi möter dem nästa gång. Vi gör en bra första halvlek men i andra uppträder vi som ett helt annat lag och slarvar en massa, säger han.