Eksjö Lantbruksservice om inbrottet: ”Tre personer marscherade in, de visste vad de skulle göra” - Smålands-Tidningen
Smålands-Tidningen

Annons

Eksjö Lantbruksservice om inbrottet: ”Tre personer marscherade in, de visste vad de skulle göra"

Eksjö Lantbruksservice om inbrottet: ”Tre personer marscherade in, de visste vad de skulle göra"

– Man blir ju förbannad, de visste vad de skulle göra, säger Kalle Nilsson som driver Eksjö LSS tillsammans med två kollegor.
Eksjö Lantbruksservice drabbades av inbrott under gångna natten. Bland annat röjsågar till ett värde av uppskattningsvis hundratusen kronor stals.
– Man blir ju förbannad, de visste vad de skulle göra, säger Kalle Nilsson som driver Eksjö Lantbruksservice tillsammans med två kollegor.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Många reaktioner på museets bild – här svarar museichefen

Drygt 140 mejl skickades till Eksjö museum efter att en bild från Albert Engströms-utställningen publicerats på sociala medier – en rasistisk nidbild som får illustrera bokstaven N.
Museichefen Pia Löfgren förklarar att de är medvetna om att utställningen väcker starka känslor, men att den är tänkt att vara en spegling av sin tid.
Efter tidningens besök valde museet att plocka ner bilden.

Här är företagen i Eksjö som tjänade mest – se hela listan

Undrar du över vilka företag i Eksjö och Aneby kommuner som har gjort de högsta vinsterna under det senaste året? Här hittar du topp tio-listan i respektive kommun.

De avgör Eksjö garnisons framtid: ”Ett väldigt engagemang hos ledamöterna”

Deras uppgift är att sy ihop ett förslag till ett framtida försvar beslutsfattarna kan enas om. En efter en faller just nu de sista bitarna i Försvarsberedningens omfattande pussel på plats.

Eksjös borgarhem i fokus i ny bok

En lyckad bokrelease för Fröknarnas tid: två borgarhem från historicismens tidevarv - Klunkehjemmet och Aschanska gården. Författaren Sophia Rasmussens utgångspunkt i boken är den materiella kulturen hos de båda hemmen.

Dyrt att bygga utan startbesked

Ett fritidshus har byggts utan startbesked. Det kostar fastighetsägaren 44 000 kronor.

Våldtäktsärende måste tas om i tingsrätten: ”Mycket ovanligt”

En våldtäktsdömd man kommer återigen att få sitt fall prövat i tingsrätten. Nya omständigheter – som anses vara av stor vikt – gör att fallet måste tas om i den första rättsinstansen.
Att så sker är mycket ovanligt.

Här behövs flest sommarjobbare i kommunen: "En del har redan har fått sommarjobb hos oss"

Äldreomsorgen kräver flest sommarjobbare inom Eksjö kommun. Rekryteringen är i sin inledningsfas och ett par utmaningar väntar. Det rör sig om ett par hundra som behövs i tjänst under sommarmånaderna. Eva-Lena Sjöstrand på rekrytering- och bemanningsenheten säger att de fortlöpande tillsätter vikarier till sommaren.

Man skräpade ner i skogen – riskerar att straffas

En man misstänks för omfattande nedskräpning i en skog i Eksjö kommun. Spåren bland det dumpade avfallet ledde till en man som nu riskerar att straffas för brott. Inom kort ställs mannen inför rätta i Eksjö tingsrätt.
Artikel 2 av 9
Många reaktioner på museets bild – här svarar museichefen
Tillbaka till startsidan