Det var i slutet av januari som bandet Black Diamonds hade sin första spelning i Växjö, genom Livekarusellen.

FAKTA: Här är alla finalister

Här är följande finalister som ska tävla vidare i Smålandsfinalen den 14 april i Växjö...

FAKTA: Här är alla finalister

Här är följande finalister som ska tävla vidare i Smålandsfinalen den 14 april i Växjö.

Black Diamonds

Lilla livet

Spegelmannen

4Strokes

danmarck

Thomaz

Fingers Crossed

Insonika

Källa: Livekarusellen.se

Tävlingen arrangeras av Studiefrämjandet som ger deltagarna chansen att få spela inför publik vid tre tillfällen. Black Diamonds har spelat i Växjö, Kalmar och nu senast i Jönköping. De är en av åtta band som har gått vidare till distriktsfinalen i Växjö den 14 april.

Spännande på scenen

Sedan i höstas/vintras förstärktes trion, Catrine Jakobsen, Ida Mayertz och Isabelle Romhagen, med ytterligare två bandmedlemmar, Emma Asp-Rehm och Catharina Holgersson. Spelningen i Växjö blev den första tillsammans.

Annons

— Det har varit jätteroligt för oss som grupp att spela, eftersom det var vår första spelning ihop som nya Black Diamonds. Det var spännande att se hur det var på scenen, och jag tycker att det var över förväntan, säger Ida Mayerts, trummis.

— Vi har fått lära känna varandra både på scenen och vid sidan av, på kort tid. Vi har fått förena nytta med nöje kan man säga. Det känns verkligen som att vi har hittat rätt medlemmar, fyller Catrine Jakobsen, basist och låtskrivare, i.

De berättar att det är många som har hört av sig efter att bandet har spelat i Livekarusellen, och bokat dem för kommande spelningar.

Tuff konkurrens

Distriktsfinalen är den 14 april i Växjö, hur laddar ni?

— Det gäller att välja ut det bästa från våra låtar och göra en bra show av det. Det vore väldigt roligt om vi gick vidare därifrån till finalen. Det är folk runtomkring som ska rösta, plus en jury, säger Catrine.

— Det är verkligen olika musikstilar från banden som är med i distriktsfinalen, så det kan verkligen gå hur som helst. Många av dem är väldigt bra, så det blir tuff konkurrens, säger Ida.

Har ni någon drömspelning?

— Det är såklart Sweden rock, säger de båda två.

LÄS MER: Black Diamonds taggade för kvällens spelning

LÄS MER: Nu får Spegelmannen spela i finalen