Karusellen har gått som tåget för Black Diamonds de senaste månaderna då bandet tagit sig vidare steg för steg i musiktävlingen. I helgen slutade man tvåa i distriktsfinalen i Växjö, och får därmed representera Småland i den stora riksfinalen i Karlstad den 26 maj.

– Jättekul! Även om vi hoppades var vi inte förberedda på att det skulle gå så bra. Det tog en stund för oss alla att smälta tror jag. Vi har ju bara spelat tillsammans i sex månader så vi är jättestolta, berättar bandets trummis Ida Mayertz om resultatet av helgens spelning i Växjö.

”Många håller på oss”

Att delta i Livekarusellen och komma till riksfinal har också sina fördelar, utöver att vara kul.

– Det är jättestort för oss att få representera Småland. Mycket går ju ut på att få nya kontakter, och det har vi redan fått, och samtidigt utvecklats mycket som band tillsammans när vi spelat på olika scener. Vi har alla varit så peppade.

– Och vi har fått jättebra kritik från juryn som har tyckt att vi är musikaliskt samspelta, har bra energi på scenen och tilltalar publiken. Och efter spelningarna har många kommit fram och sagt att de håller på oss, berättar Ida vidare.

Annons

Mycket på gång

Framgångarna resulterar också i mer att göra. Andraplatsen i Växjö genererade även ytterligare en spelning i Växjö, under Karl-Oskardagarna, samt en tvådagars studioinspelning. Redan inbokat är också Musik på Museigården i Eksjö, Hultfestivalen, Tändsticksträffen i Jönköping samt en spelning i Varberg.

– Vi har till och med fått tacka nej till spelningar, men vi tar så mycket vi kan. Det är bara roligt. De senaste sex månaderna har det hänt så mycket, och vi hoppas att det bara fortsätter så nu.