”The Non Existent Center”, som konstgruppen kallar sig, härstammar från Ställberg och Göteborg. Under kommande år är de del av konstprojektet Side-show som Eksjö museum delar med Vetlanda museum, Nässjö konsthall och Gislaveds konsthall. På var ort ska ett situationsspecifikt konstverk skapas under nästa år, och på var ort av olika konstnärer.

Fakta: Side-show

Följ arbetet här:

www.side-show.se (lanseras snart)

Instagram: sideshow2016

Faceboo..

Fakta: Side-show

Följ arbetet här:

www.side-show.se (lanseras snart)

Instagram: sideshow2016

Facebook: sideshow2016

www.stallbergsgruva.se

— Det här är ett socialt kulturprojekt där vi vill involvera många människor. Det ska grunda sig i en lång period av utveckling och research, berättar Therese Kellner som tillsammans med Nina Øverli är curator för utställningen.

Ska träffa folk

Annons

Gruppen är i Eksjö nu för att göra research och kommer under nästa år göra flera besök i staden för att träffa människor och samla olika berättelser från personer i kommunen.

— Det man inte har en relation till bryr man sig inte om. Det är på samma sätt med konst, förklarar Carl-Oscar Sjögren, del av gruppen, en av poängerna med att involvera den tilltänkta publiken i arbetet.

Vad slutprodukten nästa höst utgörs av är oklart.

— Det är egentligen lättare att säga vad det inte kommer att bli. Det kommer inte bli ett verk i traditionell bemärkelse, som ett objekt som bara visas upp i ett rum. Men det är för tidigt i processen än för att säga i vilken form det kommer bli, säger Kellner.

Carl-Oscar Sjögren berättar att ett mål med projektet också är att göra konsten tillgänglig för fler.

— Vi är här för att lära oss. Eksjö är välkomnande och vi hoppas att vi alla i slutändan får nya perspektiv av det här projektet.