Boonsri Tangtrongsin och hennes sambo Fredrik Andersson fick så sent som för ett par månader sedan ett stipendium för sitt filmskapande av Region Jönköpings län, och nu är det dags för nästa framgång. Boonsris senaste film får Sverigepremiär på Göteborgs filmfestival om ett par veckor.

— Det är ju den största festivalen i Sverige så det känns förstås väldigt bra. Men nervöst, man vet aldrig hur publiken reagerar eller vad de tycker om ens film. Samtidigt är det en bekräftelse på att det man gör är intressant för andra. Det är en skön känsla, berättar hon.

Gick bra i Tjeckien

Annons

Filmen har dock redan mött publik, bland annat på festival i Tjeckien under förra året.

— Det gick rätt bra. Det var spännande då också, många kom och tittade och det skrattades lite och de tyckte om den. Men Sverige är en annorlunda publik så det blir spännande igen, säger hon.

Superbarbara: The beginning, som är del av en filmserie Boonsri gjort, handlar om en uppblåsbar sexleksak som trots sina till synes hopplösa utsikter kan lära tittaren något om livet.

Vill inspirera

— Jag tycker om att jämföra med vanliga människor. Barbara är en karaktär som man inte tror skulle kunna klara av så mycket, men hon försöker ändå. Hon försöker förbättra. Jag vill uppmuntra människor till att våga, förklarar hon.

Filmen innehåller också en dos samhällskritik.

— Den handlar om vår situation nu. Överallt finns monitorer, kameror och tv-apparater. Överallt blir vi påverkade av reklam och media för vad vi ska tycka och vad vi ska köpa. Jag ser det här varje dag, hur det påverkar oss och våra liv, och Barbara försöker att inte bli påverkad.