Vi har tidigare kunnat berätta att en av Eksjöhus villor var nominerad till Årets hus 2017. En årlig tävling som tidningen Allt om villor och hus håller i.

Annons

Nu är tävlingen avgjord och det blev Kaptensgården som till slut tog hem titeln.

Juryns motivering till varför just Eksjöhus villa, på 216 kvadratmeter, vann var följande: ”Både våra läsare och vår jury föll för Sandra och Egons vackra hus i klassisk stil, byggt på Resarö alldeles vid havet. Villan bjuder på en klassisk design som för tankarna till äldre tiders herrgårdar, med fina snickeridetaljer, takkupor och herrgårdsspröjs. Samtidigt utstrålar den modern arkitektur och exklusivitet, med fantastiska ytor invändigt. Här är högt i tak, med ett fantastiskt lantkök som den givna medelpunkten. Ett riktigt drömhus.”

— Jag tror att många tycker om den här klassiska, ombonade stilen, med lite mer snickarglädje och lite mer omsorg om detaljer. Ändå är Kaptensgården ”sitt eget” i formen och absolut ingen pastisch på tidigare byggnadskonst. Jag tror att efter all funkis och alla moderna tappningar i bebyggelsen så ser många ett sådant här hus som lite av en dröm, en längtan tillbaka till enklare tider, säger Johan Nycroft, arkitektchef på Eksjöhus, i pressmeddelande.