Sex SM-guld under ett och samma år. Det har aldrig någon klarat av i svensk orientering tidigare enligt Smålands Orienteringsförbund.

Men under de kommande två helgerna har Linnea Golsäter chansen att skriva in sig i historieböckerna som den första någonsin att lyckas med den bedriften.

Först ut är långdistans–SM som avgörs i Örebro nu på lördag och söndag.

– Det stora målet var ju JVM i somras så jag har inte riktigt koll på hur jag står mig just nu. Jag åker mest dit för att ha kul och få springa tävlingar igen. Det var ett tag sedan nu, säger Linnea Golsäter.

Efter helgens tävlingar väntar en kortare återhämtningstid till nästa helgen därpå då det är dags för medeldistans och stafett.

När möjligheten om att bli historisk efter den helgen kommer på tal går vinnarskallen igång på Linnea Golsäter.

Annons

– Det är inget jag har haft i tankarna för det visste jag inte ens om, men det måste jag sträva efter då. Det vore ju häftigt, säger hon.

Linnea Golsäters guldmedaljer så här långt har kommit under ultralång–SM, natt–SM och sprint SM.

Utöver SM–framgångarna har Linnea Golsäter även plockat flera JVM medaljer, vunnit Swedish League och O–Ringen.

Med ett sådant facit får Eksjötjejen förstås leva med att hon är favorit även under de tre avslutande SM–tävlingarna.

– Jag ska göra mitt bästa, säger Golsäter, som nyligen var iväg på sitt första landslagsuppdrag på seniornivå.

– Vi var på ett landslagsläger i Norge och sprang ett Euromeeting. Det är som en b–landskamp kan man kalla det, säger Golsäter.

Hur var känslan att vara med i seniorlandslaget för första gången?

– Det var en liten omställning. Innan har jag varit äldst i juniorlandslaget och den gamla tanten. Nu kände man sig som den lilla junioren igen. Men det var kul, nu vet jag att jag har något att sträva efter för att ta mig tillbaka dit.