Föräldrarna skriver i sin anmälan att deras barn blivit utsatt för flera fysiska och psykiska kränkningar under två års tid, trots att eleven själv ska ha tillsyn av assistent i skolan.

Vid två tillfällen ska andra barn tvingat eleven att ta av sig naken på underkroppen, enligt anmälan. Vid två andra tillfällen ska eleven ha blivit utsatt för fysiskt våld som orsakat blåmärken. Föräldrarna menar att skolan brustit i tillsyn av eleverna och att de inte gjort något för att stoppa mobbningen.

Annons

– Vi tar detta på stort allvar såklart. Eleven ska ha haft tillsyn och vi har alltid rastvakter, men det har hänt saker ändå. Nu måste vi utreda varför och se till att kränkningarna inte händer igen, säger rektorn på skolan.

I anmälan till Skolinspektionen skriver föräldrarna att de inte fått svar på mejl och att lärarna inte har hört av sig efter händelserna.

– Föräldrarna känner sig frustrerade över saknad återkoppling, och det måste vi bemöta. Det är klart att vi inte lämnat detta åt slumpen, men eftersom föräldrar känner att vi inte gjort tillräckligt så får vi titta på vad som kan bli bättre, säger rektorn.

Vad gör ni för att detta inte ska hända igen?

– Vi jobbar efter likabehandlingsplanen hela tiden. Nu handlar det om att vi ska prata mycket med eleverna om kränkningar och bygga upp självförtroendet hos den här eleven.

Gnosjö kommun ska senast 21 juli lämna ett yttrande om skolans uppfattning om vad som hänt.