Smålands-Tidningen

Annons

Elever tävlade i grön sjukamp

Elever tävlade i grön sjukamp

Grönare kunde det inte bli i naturen runt Ydreskolans sjundeklassare när de under onsdagen tävlade i sjukamp på temat de gröna näringarna skogs- och lantbruk.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Klart med nytt gymnasieprogram i Eksjö: "Äntligen kan jag säga, nu kör vi"

Nu är det klart att Eksjö gymnasium får ett nytt gymnasieprogram till läsåret 2019/2020. Det är bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning på husbyggnad. Industritekniska programmet kommer däremot inte att vara kvar i programutbudet.

De söker fler kontaktpersoner

Behovet av kontaktpersoner ökar. Nu hoppas ansvariga på kommunen att fler vill vara ett stöd för människor som är i behov av det.

Klasskamrater kämpar för utvisningshotade Maria Angelica

Efter 13 år i Sverige hotas Maria Angelica Sergeeva av utvisning. Nu sluter hennes klasskamrater på Brinellgymnasiet upp i ett försök att rädda henne kvar.

Grov misshandel utomhus i Tranås

På söndagskvällen spärrade polisen av ett område i Diplomatstaden i Tranås efter att en man blivit grovt misshandlad av flera gärningsmän. Enligt polisen kan mannen ha blivit slagen med ett pistolliknande föremål.

Nu har Vreeswijk hittat julkänslan – ”Pappa var ointresserad av julen”

Som barn betydde julen ingenting. Som vuxen har Jack Vreeswijk dock funnit kärleken till högtiden hans far var ointresserad av, inte minst tack vare sitt eget föräldraskap.

Definitivt nej till förslag

Det blir inget nytt seniorboende i Hjältevad, och inte heller någon åtgärd av trafiksituationen vid Ränneborg, i närtid. Det beslutade politikerna definitivt i veckan.

Här jobbar paketdeckarna

I december ska över en halv miljon paket om dagen skickas härs och tvärs i landet genom Post Nords försorg. Av dem hamnar ungefär 0,1 promille hos Patrik Lindblad och hans kolleger på Torsvik i Jönköping. Hos paketdetektiverna som de halvt på skämt halvt på allvar kallas.

Julstämning i Värne

Julstämningen tränger in överallt nu, så också i Värne där Allianskyrkan under lördagen stod värd för välbesökta konserter med välgörenhet och välvilja i fokus.
Artikel 2 av 9
Klart med nytt gymnasieprogram i Eksjö: "Äntligen kan jag säga, nu kör vi"
Tillbaka till startsidan