"Box in Box UF" ska vara lösningen för alla som tycker att det är krångligt att behöva ta med sig flera extra burkar och matlådor till jobbet för att kunna äta lunch.

Nu ska det räcka med en matlåda som har flera fack samt en uttagbar plastburk. Det finns även ett fack på locket där man kan lägga sina bestick.

Sommarjobb gav idé

— Alla vi fem sommarjobbade i somras och tog med oss matlådor som lunch men vi kände att det var så onödigt att behöva ta med sig flera matlådor samt en plastpåse bara för besticken och sen slänga plastpåsen. Denna lösning ska både bli smidigare att använda samt minska vår plastkonsumtion, säger Lovisa Cooper-Love som är VD på företaget.

Annons

De andra fyra tjejerna förutom Lovisa är Dea Celami, ekonomiansvarig, marknadsförarna Sofia Engvall och Moa Strid samt Evelina Fyhr som är produktionsansvarig och inköpare.

Fått bra respons

De har även skapat konton för sitt företag på både Facebook och Instagram vilket är något som har gett resultat säger Lovisa.

— Vi har sett att vi har fått bra respons på sociala medier när vi har gjort undersökningar, så det finns ett intresse men det måste köpas också. Vi har börjat försäljningen nu så vi hoppas att det finns personer som vill köpa.

För att få personer att köpa så ska de nu försöka synas mer ute i världen.

— Vi ska finnas på marknader och liknande som exempelvis ska vi vara på Nässjö julskyltning i början av december.