Som ett led i att skapa gemenskap istället för utanförskap på skolan anordnade Finnvedens gymnasiums elevkår under lördagen en halloweenfest för skolans elever. Över 300 elever dök upp på festen men tyvärr kunde inte alla bete sig och festen fick göra ett kort uppehåll vid 22-tiden.

– Vi hade lite problem med att folk blev tafsade på och då samlades vi i styrelsen för att prata ihop oss om vad vi skulle göra, säger Dalila Alibasic som är ordförande i elevkåren.

Annons

Efter att styrelsen överlagt med varandra beslutades att festen skulle fortsätta men att man skulle prata med festdeltagarna om vad som gäller.

– Vi gick upp på scenen och berättade att vi har nolltolerans mot tafsande. Vakterna tog sedan ett snack med de personer som kunde pekas ut och om tafsandet fortsatte skulle man bli utslängd. Efter det gick vakterna runt vid dansgolvet och höll koll hela tiden. Sen fortsatte festen fram till ungefär 00.40.

Trots att festen fick stoppas upp så tycker Dalila att det var ett lyckat arrangemang och hon tycker att det vore trist om det var stoppet i festen som folk tog med sig från den.

– Jag är självklart besviken på människor som håller på och tafsar men känner samtidigt att det vore tråkigt om det är det som blir uppmärksammat och inte det faktum att ett gäng 16- och 17-åringar anordnade en så bra fest helt själva, avslutar hon.