Vid resan hem från Kebnekaise spånade Elias Sjöberg tillsammans med sin klasskamrat Michael Andersson vad man skulle kunna göra för att bidra till Musikhjälpen.

– Jag har alltid lyssnat på Musikhjälpen och tycker att det är en bra grej som engagerar flera människor. Vi kommer att samla in pengar via en digital insamlingsbössa och bössor som vi kommer att gå runt med i städerna vi passerar, berättar Elias.

Annons

De är 16 stycken i klassen, men några av dem har drabbats av skador och därför kommer några anhöriga till dem även att delta. Totalt är det 21 stycken som kommer att springa de 49 milen.

Klasskamraterna kommer att springa dygnet runt och är därför välutrustade med reflexväst och lampor för att synas längs vägarna. En följebil finns också som är utrustad med förstahjälpen. På torsdag börjar löpningen och på söndag anländer de till Göteborg och till Musikhjälpens glasbur.

Laddade för löpning

Sträckan är indelad i flera delar så att varje person kommer att springa en mil åt gången ungefär. Eftersom det är en stafettlöpning är det en person som kommer att springa i taget och sedan växla över till en annan person.

Elias Sjöberg kommer från Danstorp, utanför Eksjö mot Stensjön. Sedan 2010 har han varit på resande fot och bland annat bott i Stockholm. Nu studerar han till fjäll- och äventyrsledare i Älvdalen i Dalarna.

– Vi är jättepeppade på att springa! säger Elias Sjöberg.