Elit Vetlanda gör inga förändringar alls i laguttagningen inför bortamötet med Masarna. Segerlaget från premiären mot Indianerna får därmed chansen igen.

Laget

1. Martin Vaculik

2. Jonas Davidsson

3. Jaroslaw Hampel

4. Tomas H Jonasson

5. Bartosz Zmarzlik

6. Szym..

Laget

1. Martin Vaculik

2. Jonas Davidsson

3. Jaroslaw Hampel

4. Tomas H Jonasson

5. Bartosz Zmarzlik

6. Szymon Wozniak

7. Oliver Berntzon.

– Det var inte så mycket att fundera över den här gången så vi bestämde oss rätt så tidigt. De gjorde det bra allihop samtidigt som det finns mer och ta av från vissa förare, säger Fredrik Staaf.

Elit Vetlandas lagledare syftar såklart på Tomas H Jonasson som nollade helt i premiären.

Men det är inte THJ som har störst krav på sig inför drabbningen mot Masarna. Istället är det reservparet och framförallt polacken Szymon Wozniak som åker till Avesta med lite extra press på sig.

Annons

– Tittar man på lagen förare för förare så är det nog därnere någonstans som det kommer att avgöras. Vi får hoppas att formen har hållit i sig för dem, säger Staaf.

Just att bevara formen kan bli ett problem Szymon Wozniak. Den unge polacken får just nu ingen styrning hemma i Polen och fortsätter det så kan det vara färdigkört även i Vetlanda.

– Det håller inte att åka en gång i veckan i Sverige bara. Det är ohållbart om han inte får börja åka någon annanstans, säger Staaf.

Kan inte bra tävlingar hos er resultera i styrning hemma i Polen?

– Så kan det såklart vara, men det måste hända något och det måste göra det nu.

Att Wozniak ändå får chansen mot Masarna istället för någon av juniorerna som knackar på dörren beror mycket på ett hektiskt schema för killarna. Annars hade lagledningen i Vetlanda inte varit rädd för att kasta in sina talanger i hetluften.

– De är inne i en period med många viktiga tävlingar för dem och de ska ju ha grejer att åka på också. Det var JEM–kval i helgen och det väntar ytterligare ett JEM–kval om någon vecka. Att då stoppa in dem i elitserien också vore nog att sätta för mycket press på dem, säger Staaf.