För när de tolv kandidaterna till BBC:s årliga pris "Årets sportpersonlighet" presenterades nyligen saknades profilen, som i övrigt haft ett fantastiskt år med bland annat vinst i VM för klubblag med Elit Vetlanda samt att han blivit världsmästare individuellt igen.

Bäst i världen – men inte nominerad. Tai Woffinden ratas bland finalisterna när BBC ska utse "Årets sportpersonlighet". Foto: Fredrik Johansson

Ett kriterium som måste uppfyllas är bland annat att en individuell idrottare måste ha stått för en bedrift som uppmärksammats både nationellt och utomlands.

Och att Tai Woffinden inte finns med bland de tolv finalister som gör upp om BBC-priset har vållat heta diskussioner på sociala medier.

Även stjärnan själv har brutit tystnaden i ett lagom retoriskt inlägg på Twitter som han avslutar med en skrattgråtande smiley:

Annons

"Det här året vinner jag alltså det brittiska mästerskapet och VM och skänker 1,2 miljoner kronor för Great Ormond Street Hospital, vad mer ska jag göra?"

Barbara Slater, på BBC Sport, konstaterar att kandidaterna – och de som valts bort – har orsakat en kritikerstorm.

– Som alltid har det varit en lång debatt och diskussion när vi beslutade vilka finalister vi skulle ta fram. Panelen har ställts inför en del tuffa beslut, säger hon till BBC Sport.

Priset delas ut på en gala i Belfast i december. I fjol vann F1-stjärnan Lewis Hamilton.

De 12 nominerade profilerna är: Lizzie Armitstead (Cykel), Lucy Bronze (Fotboll), Jessica EnnisHill (Friidrott), Mo Farah (Friidrott), Chris Froome (Cykel), Tyson Fury (Boxning), Lewis Hamilton (Formel 1), Andy Murray (Tennis), Adam Peaty (Simning), Greg Rutherford (Friidrott), Kevin Sinfield (Rugby), Max Whitlock (Gymnastik).

FOTNOT: Se hur glädjeyran exploderar när Tai Woffinden och Elit Vetlanda firar sitt andra raka SM-guld.

BBC