I veckan har de sista avsnitten av säsongens Bachelor visats i tv-rutan. Och vilken avslutning det blev. Diverse dubbelspel avslöjades och Emma Johnsson från Eksjö släppte ”bomben”, att hon och Sebastian också hade träffats fastän att hon inte var den tjej han valde i programmet. I sista avsnittet visade hon honom sitt stöd vilket väckte reaktioner hos övriga inblandade.

”Han har gjort fel”

— Jag försvarar inte det Sebastian har gjort. Han har gjort fel och är väldigt medveten om det, och han förtjänar en del av det han fick höra. Men någonstans tyckte jag att det fick räcka. Alla kan göra misstag och det här blev mobbning, förklarar Emma till tidningen i efterhand.

Samtidigt förstår hon att hennes agerande, när hon och Sebastian skålar med champagne, väckte reaktioner.

— Ja, det gör jag. Men det jag gjorde var inte riktat för att såra eller förringa någon annans känslor. Jag vet varför jag gjorde det, jag ville stötta honom och jag pallade pressen även om jag fick stå ensam.

Annons

Hon är också besviken på hur produktionen valt att vinkla och klippa programmet.

Klipptes konstigt

— Min bomb var ju egentligen avslöjandet att jag och Sebastian hade träffats, men det klipptes lite konstigt. Och så tycker jag det är tråkigt att de fokuserar så mycket av programmet på besvikelser, bitterhet och sårade känslor. Som tv-tittare får man aldrig hela sanningen.

I dag är hon och Sebastian vänner, och hon avslöjar att han till och med sedan en tid tillbaka hittat en ny kärlek.

— Vi har haft kontakt hela tiden sedan vi kom tillbaka från Aruba, men vi är bara vänner och inget annat.

— Han borde ha tänkt till mer men jag hoppas inte den här soppan påverkar han framtid. Jag har sett andra fina sidor hos honom. Han förtjänar att hitta den kärlek han sökte på Aruba.

För egen del tycker hon det är skönt att Bacheloräventyret nu är över.

— Nu kan jag börja leva efter programmet igen. Men jag ångrar inte att jag har varit med. Jag är en erfarenhet rikare och man får hela tiden leva och lära.

TV4