Empresses, tidigare Black Diamonds, ska i oktober vara förband till Dead by April på Kalmar tatueringsmässa. Det är ett återkommande evenemang där tatueringar och musik står i fokus.

– Vi tog chansen att vara med i tävlingen, med 10-15 andra band. Vi blev en av tre som fick flest röster. När en vinnare skulle utses var det lotten som fick avgöra, och det blev vi, berättar Emma Asp Rehn, sångerska i bandet.

Lovande framtid

När lottningen skulle göras sändes det live via Facebook av Kalmar tattooevent. Emma berättar att alla bandmedlemmar satt framför sina datorer och mobiltelefoner för att följa lottningen.

– Vi satt alla bänkade på sina håll. Jag kastade nästan sönder min telefon och väckte barnen när det blev klart att vi vann. Det här är en stor möjlighet för oss som vi ser fram emot jättemycket, säger Emma.

Om drygt en månad släpper Empresses ett nytt album. Emma Asp Rehn beskriver att det är en remake på låtar som de spelade under namnet Black Diamonds.

– Vi gör om våra gamla låtar till nya. Sedan drygt ett år är vi en ny konstellation. Vi klickade omedelbart, därför kändes det rätt att byta namn och börja om från grunden. Allting känns väldigt lovande för framtiden, säger hon.

Flera planerade spelningar

Framöver väntar bland annat en stor internationell mc-träff som går under namnet Tändsticksträffen i Bankeryd. I vår ska de spela i Varberg. Emma berättar även att de ska spela på ett annat häftigt evenemang, men kan inte avslöja mer än så i nuläget.

Annons

– En av drömmarna är att få spela på Sweden Rock, men vägen dit är lång, säger Emma.