Det är många obesvarade frågor kring mannen som hittades död i en fastighet i Tovrida. En man i 60-årsåldern sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. På torsdagen begärde åklagaren Adam Rullman att ytterligare en man i 50-årsåldern skulle häktas i målet.

Mannen i 50-årsåldern företräddes av Christian Berntö då hans ordinarie försvarsadvokat Uno Karlsson inte hade möjlighet att närvara.

– Mannen förnekar brott och har bestritt häktningsyrkandet, berättar Christian Berntö.

Gällande den misstänktes kommentar till häktningen kommenterar Berntö med:

Annons

– Han är realistisk och förstår att han har blivit häktad. Nu avvaktar vi polisens utredning och kommande förhör. Jag utgår från att polis och åklagare har ett hektiskt arbete framför sig.

Den häktade mannen i 50-årsåldern anhölls i tisdags misstänkt för mordet på en man i 40-årsåldern. Mordet tros ha skett i ett hus i Tovrida utanför Lekeryd någon gång i november.

Tingsrätten beslutade att mannen i 50-årsåldern skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord och hänvisade till hur utredningen ser ut just nu.

Åklagaren anser att det finns risk att den misstänkte mannen kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra sakens utredning. Det tros också finnas en risk att mannen kan fortsätta sin brottsliga verksamhet om han släpps på fri fot.

Om mannen döms för brottet riskerar han minst två års fängelse. Åklagaren fick även igenom sitt krav på att tingsrätten ska besluta om restriktioner för den misstänkte.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Det gjorde även häktningen mot mannen i 60-årsåldern. Christian Berntö vill inte kommentera hur mannen mår.

Åtal mot honom ska vara väckt senast den 1 december.