Det var vid åttatiden på morgonen som polisen fick ett SOS-larm att någon var orolig för en person. När polis och ambulans åkte till adressen i norra delarna av Vetlanda hittades en kvinna i 60-årsåldern i en bostad. Enligt polisen var kvinnan i behov av vård och hon fördes i ambulans till sjukhus.

Hennes skadeläge är oklart. Inte heller sjukhuset vill lämna någon information, utan hänvisar skadeläget till polisen.

– Jag törs inte spekulera något om skadeläge. Men med tanke på brottsrubriceringen handlar det inte om obetydliga skador, säger Tomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i region öst.

Polisen var under hela tisdagen förtegen vad som har skett, men bekräftar att en man i 55-årsåldern har gripits.

”Omständigheter i samband med att kvinnan anträffades ligger till grund för polisens initiala bedömning att hon kan ha blivit utsatt för brott”, skriver polisen på sin hemsida och tillägger att en förundersökning om försök till dråp har inletts.

– Vi ska hålla förhör med den här gripne mannen och vidta andra åtgärder, fortsätter Tomas Agnevik, som bekräftar att den gripne och kvinnan har någon typ av relation.

– De känner varandra på något sätt. Vilken typ av relation de har ska utredas. Jag vet inte det just nu.

Vad handlar det om för åtgärder ni gör?

Annons

– Det är avrapportering från kollegorna på plats och beslag, bland annat.

Har något vapen tagits i beslag?

– Nej, inte vad jag känner till. Det verkar inte förekomma i utredningen, säger Agnevik.

Förnekar brott

Efter lunch meddelade polisen att mannen, som förnekar brott, är anhållen av en åklagare. Förundersökningsledaren Klas Lööf ville dock inte kommentera vad som framkommit i förhören.

– Nej. Men vi måste utgå från att någon typ av våld har skett. Det är en person som är skadad och som blivit anträffad av ambulans. Det är därifrån vi utreder det hela, säger Lööf.

Området kring bostaden spärrades av under morgonen för en kriminalteknisk undersökning och polisen har även knackat dörr för att samla in vittnesuppgifter.

– Vi har ett antal personer vi ska förhöra, framförallt om någon av dem gjort några iakttagelser på plats som kan hjälpa oss, säger Klas Lööf.

Polisen har även kontaktat SOS för att få reda på vem som slog larm till 112. För polisen är den anmälaren just nu okänd.