En mindre explosion uppstod vid 11.30-tiden vid en anordning för korvkokning i samband med Bodaforsdagen.

Explosionen inträffade när mannen som hade hand om anordningen skulle tända brännaren till en mindre gasflaska. Gasflaskan bevarades i ett oljefat som hade en lucka för att komma åt brännaren.

– Det har varit läckage och gasen, som är tyngre än luft, har då sjunkit till botten i oljefatet och ansamlats där nere. När han tände brännaren så antändes gasen i fatet och det blev en sticklåga ut i öppningen, förklarar Tommy Fors, insatsledare på räddningstjänsten.

– Han fick lågan i ansiktet med brännskador som följd, säger Tommy Fors.

Tack vare att räddningstjänsten själv deltog i arrangemanget på torget så var räddningspersonal snabbt på plats och kunde hjälpa den drabbade mannen.

– Han kom snabbt under behandling i form av kylning av skadorna, säger Tommy Fors.

Mannen fick åka till sjukhus med ambulans, enligt polisens presstalesperson fick han lindriga skador.

En bekant till mannen som stod i närheten ska ha fått viss rodnad på händerna, men personen behövde inte följa med ambulansen, enligt räddningstjänsten. Inga fler människor skadades och branden spred sig inte.

– Trycket från explosionen försvann ut i luckan. Men det kunde gått värre om det hade varit mer gas som hade läckt ut, säger Tommy Fors.

Polisen meddelar att de inte misstänker något brott i samband med händelsen. Enligt polisen inträffade händelsen vid en valstuga.

Annons

Marknaden på torget ska ha rullat på relativt obehindrat trots händelsen, uppger Tommy Fors.

Relaterat: Ung familjeföretagare tog emot Bodaforspriset