– Jättekul och samtidigt en utmaning. Antalet förlossningar ökar samtidigt som vi har svårt att få fatt på ny personal. Det innebär att vi måste jobba hårt för att trygga personalförsörjningen, säger hon.

Den nyutnämnda verksamhetschefen för kvinnokliniken i Eksjö kan verksamheten utan och innan och känner medarbetarna väl efter sexton år i vårdens vardag på Höglandssjukhuset.

Catarina Notelid Claus kom till Eksjö 2002 tillsammans med sin man, som också är läkare, efter att en tid ha tjänstgjort i Norge.

– Det var faktiskt Erik Erichsen (mångårig Eksjöortoped, idag mest känd som rebellkirurgen) som tyckte att vi borde söka oss till Höglandssjukhuset.

– Vi visste inte mycket om sjukhuset och stan när vi kom hit. Men blev mycket väl mottagna och trivdes från start med våra jobb och arbetskamrater.

Catarina Notelid Claus hade till att börja med en ST-tjänst i gynekologi på kvinnokliniken.

2013 utsågs hon till överläkare och i december 2017 blev hon tillförordnad verksamhetschef, då Maria Engman tackade för sig och återvände till Västerviks sjukhus.

– Eftersom jag varit tillförordnad chef i vinter behövs ingen inkörningsperiod, förklarar Catarina Notelid Claus.

– Det som är allra viktigast just nu är att behålla alla duktiga medarbetare och att trygga det fortlöpande behovet av ny personal.

– Det ska blir roligt att leda en verksamhet med sådan engagemang bland medarbetarna. Jag vill som chef medverka till att kliniken stärks och utvecklas.

Annons