— Varenda krona går till insamlingen till förmån för Musikhjälpen 2017, berättar Emma Swärd, initiativtagare till lördagens engagemang i Forserum och engagerad i föreningarna.

Hon lade fram förslaget till den här aktivitetsdagen för en tid sedan.

— Alla hakade på och tyckte att vi skulle genomföra det här. Det är så härliga medlemmar i de här föreningarna, menar Emma, som nu hoppas att många hittar till Forserum under lördagen.

Viss risk för att bli utskälld får man räkna med...

— Ja, vi vet ju inte hur många hundar som kommer, men vi hoppas på en hel del. Vi ska arrangera inofficiella starter i rallylydnad och agility, fortsätter hon.

Den så kallade rallylydnaden arrangeras vid klubbstugan hos Forserums brukshundklubb medan agility går inomhus i ridhuset.

Samlat till loppisen

Klubbarna har fått hjälpas åt med att samla in till prisbord och till en julmarknad eller loppis. Besökare får gärna ta med saker, som de vill skänka till loppisen.

Annons

— Medlemmar har ställt upp fint med att ordna sponsorer och fixa fram priser till tävlingar och lotterier. Vi har julkransar, smidesgrejer, hårvårdskit, presentkort på klippning och mycket annat. På vår lilla julmarknad säljer vi hemmagjorda saker som ullkransar och reflexmössor. Det finns smidesgrejer även på julmarknaden och förstås, diverse hundsaker, säger Emma Swärd.

På programmet står även ponnyridning och tipspromenad samt lotteriförsäljning.

Flera följde efter

Föreningarna i Forserum har registrerat sitt så kallade engagemang hos Musikhjälpen, riksinsamlingen som just nu direktsänds som bäst i såväl TV som radions P3.

— Efter att vi i Forserum registrerade vårt initiativ har vi sett att flera hundklubbar har följt efter och det tycker vi är roligt.

Något mål för hur mycket pengar de ska samla in finns inte.

— Vi är glada för alla pengar som kommer in, kanske kan vi få ihop några tusen kronor.

Kontanter kan klubbarna inte hantera utan pengar betalas in direkt till Musikhjälpens sparbössa på nätet via internet eller sms.

— Skulle någon vilja betala kontant får vi medlemmar försöka lösa det och betala in motsvarande summa, menar Emma.

Musikhjälpens kampanj och direktsändning pågår till söndag. Temat för årets upplaga är "Barn är inte till salu" och insamlingen var under fredagseftermiddagen uppe i över 33 miljoner kronor.