Hösten 2017 tog kampanjen #metoo världen med storm. Kvinna efter kvinna och unga tjejer berättade om övergrepp och trakasserier. Nu har det dock gått några månader sedan det stormade som mest men tjejjouren Jorun vill inte låta debatten falla i glömska.

— Vi måste fortsätta prata om det här. Reaktionerna sedan i höstas har varit delade. En del raljerar och skojar bort det och samtidigt ser vi att flickor fortfarande trakasseras i skolan och på arbetsplatser. Och det kommer inte bli bättre om vi slutar prata om det, säger Lea Petersson från Jorun.

Alla får tala

Den 8 mars kallar jouren därför till samling i Järnvägsparken i Eksjö. Där ska man slå upp tält, grilla, tillverka plakat och ”peppa” tillsammans. Därefter går fackeltåget norrut, tar en vända i Gamla stan innan man slutligen stannar på Stora Torget. Där blir det tal av bland andra Sophia Fredriksson från Jorun, Charita Fournander från kvinnojouren och Ulrica Andrae från föreningen Tillsammans Eksjö som också är medarrangör. Andra är också välkomna att sätta upp sig på talarlistan.

— Alla som vill får hålla tal. Jag hoppas att uppslutningen blir stor och att så många som möjligt vill engagera sig i en så pass viktig fråga. För vi måste få ett slut på de här trakasserierna, säger Lea.