Ingen person skadades i branden som bröt ut i torpet vid 04-tiden på söndagsmorgonen. Torpet ligger avsides norr om Vrigstad i närheten av kommungränsen mellan Sävsjö och Vaggeryd

Aftonbladet skriver att torpet används till inspelningarna av "Farmen", närmare bestämt i seriens webbversion "Torpet".

Annons

— Huset där deltagarna vistas har brunnit ner. Tre personer var i huset, men som tur är har allt gått bra. Varken människor eller djur har kommit till skada, säger Anders Edholm, pressansvarig för Farmen till Aftonbladet.

Detta är andra gången i sommar som ett hus i länet som används i tv-produktionen eldhärjas. Den 9 juli utbröt en brand på ett av tv-produktionens hus i Voxtorp i Gnosjö kommun.

"Farmens" programledare Paolo Roberto var på söndagen på väg till det eldhärjade torpet norr om Vrigstad. Han kommenterar att det är sommarens andra brandtillbud som tv-teamet har behövt handskas med.

— Vad säger man, andra gången gillt? Det är ett fantastiskt gäng på många sätt som är med i årets Farmen så det är mycket som händer. Det viktiga är naturligtvis att alla är okej, säger Paolo Roberto till Aftonbladet.

Inspelningarna av "Farmen" kommer nu att fortsätta på en annan plats.

— Men man har evakuerat deltagarna i Torpet och ska se hur man löser det. Det är ganska nära en final så man hoppas kunna lösa det på annan plats, säger Anders Edholm.