Nässjö Basket gick på en rejäl mina i Östersund och fick aldrig till något vidare spel.

MATCHFAKTA

Jämtland Basket–Nässjö Basket 94–80 (27–26, 25–19, 21–19, 21–16)

Poäng, Jä..

MATCHFAKTA

Jämtland Basket–Nässjö Basket 94–80 (27–26, 25–19, 21–19, 21–16)

Poäng, Jämtland: Dino Cinac 27, Jabril Durham 18, Mike Bruesewitz 16, Niklas Larsson 15, Preston Purifoy 11, Samuel Berkelund 3, Gustav Hansson 2, Anton Kobylak-Berglund 2.

Nässjö: Milos Latkovic 21, Mantas Griskenas 11, Jonathan Peleg 10, Austin Barnes 9, Karim Wazzi 9, William Gutenius 9, Dartaye Ruffin 6, Daniel Eliasson 5.

Publik: 882.

– De fick oss att komma ur rytmen och vi fick aldrig vårt eget spel att fungera, säger Karim Wazzi som inte bara var besviken på sitt eget lags spel utan även domarinsatsen.

– Jag vet, man ska aldrig gnälla på domaren. Men de hade verkligen ingen kontroll på det här från start till mål.

På vilket sätt menar du?

Annons

– Det var många armbågar som flög och mängder av konstiga avblåsningar. En domare ska inte synas men det gör de verkligen idag. Men jag vet att det inte är deras fel att vi förlorar för det är bara upp till oss själva.

Ljuset i mörkret för Nässjö Basket var att Milos Latkovic stod för 21 poäng – hans överlägset bästa siffra i Nässjödräkten.

I dagarna värvade Nässjö Basket amerikanske guarden Reginald Johnson Jr. Och även om man från klubbens sida ännu inte sagt något om att en spelare kommer få lämna är det ingen vågad gissning att amerikanen kommer till Sverige för att ersätta Milos Latkovic i Nässjö.

Även Karim Wazzi spelar guard. Men han välkomnar värvningen.

– Det är jättebra. De har kollat runt mycket och vi behöver förstärkning. Hjälper det laget att vinna matcher är jag för det och i slutändan måste alla vara beredda att ta mindre minuter på plan för att hjälpa laget.

Men värvningen innebär att ni är en spelare för mycket i truppen. Oroar inte det?

– Så funkar det i basket. Det blir bättre träningar och mer konkurrens. Det är var vi behöver.