Conny Johansson räknar med att markarbetena på Norrbodavägen 54, tidigare tomt för Norrboda Folkets hus, kommer igång strax efter sommaren. Det är ett LSS-boende som uppförs och som beräknas bli inflyttningsklart under våren 2019.

Fideli Omsorg AB har idag verksamheter på flera platser i Småland, bland annat i Eksjö och Vetlanda.

Conny Johanssons företag anlägger fler boenden för vårdföretaget. Ett hus i Sävsjö beräknas bli klart under augusti månad, ytterligare ett i Eksjö ska var klart för inflyttning i november.

Hyrs ut

– Jag står som fastighetsägare och hyr sedan ut boendet till Fideli Omsorg AB, förklarar Conny Johansson.

Det är samhällsplaneringsnämnden i Nässjö som godkänner bygglovet för fastigheten Safiren 8.

Enligt bygglovsansökan får gruppbostaden sex mindre lägenheter som är grupperade kring gemensamma utrymmen där service och stöd finns dygnet runt.

Det är en enplansvilla som får träfärgad fasad och sedumtak.

Bostaden riktar sig mot personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd. Byggnaden ska bli cirka 445 kvadratmeter och får en tillhörande komplementbyggnad med förråd och sopsortering.

Infart till fastigheten blir från Skungelidsvägen. Ansökan redovisar fem P-platser.

Ger jobb

Dygnet runt bemanningen gör att det blir en arbetsplats för mellan åtta och tolv personer berättar Mårten Johansson från Fideli Omsorg AB. Bolaget drivs av Mårten Johansson, Växjö, Mikael Sjödahl, Eksjö och Jörgen Sommar, Edsbyn, som har arbetat i branschen tillsammans i många år.

Annons

– Vi har hållit på sedan 1996, säger han.

Fideli Omsorg AB är dock relativt nybildat och har funnits sedan 2016. Företaget har liknande boenden i Eksjö och Vetlanda. Mårten Johansson räknar med att boendet i Sävsjö blir inflyttningsklart under september månad.

– Vi bygger även i Tranås och Eksjö, berättar han.

– Vi är ett litet privat vårdföretag med brinnande engagemang för målgruppen som vi företräder.

Just nu är bolaget arbetsgivare för tjugo, 25 anställda, men under det närmaste året räknar han med att de expanderar och rekryterar fler.

– Vi kommer utöka till det dubbla.