I förra veckan, efter jobbet, passerade Christopher Tingsvägen där det larmats om ett bombhot. För att hans syster skulle kunna se vad som hände på platsen körde han igång en livesändning på sin Facebooksida.

Vi fick nys om detta och kontaktade Christopher dagen efter att bombgruppen detonerat det misstänkta föremålet i Svartån alldeles intill. Något som han hade lyckats fånga på film.

— Jag blir alltid lika förvånad när tidningarna hör av sig. För ett år sedan reste jag till Turkiet där det hotell vi bokat visade sig vara nedlagt. Dagen efter jag skrivit ett inlägg om detta så kontaktade Aftonbladet mig. Man tror inte att det ska gå till tidningen så fort, berättar Christopher och fortsätter:

— Det är väl roligt att mitt filmklipp uppmärksammades på detta sätt. Jag hade det ju redan tillgängligt på Facebook.

Har folk kommenterat klippet något?

Annons

— Några stycken, men de blev mest chockade över att bombhotet skedde i Tranås av alla ställen. Nu är allt som vanligt igen, jag känner mig inte orolig, annars skulle jag inte stå här utanför byggnaden igen.

När vi åter kontaktade Christopher för att tala om att vi vill belöna honom med 1 000 kronor för hans filmklipp så blir han förvånad, då tanken inte slagit honom att så kan ske.

Vad ska du göra för pengarna?

— Jag ska till Spanien i slutet av maj, så det blir nog fickpengar dit.

Christopher brukar fotografera på fritiden, gärna djur och natur, men framhåller att han sällan har turen med sig när den perfekta bilden plötsligt uppenbarar sig framför honom.

— Tar jag med mig kameran så dyker inga speciella motiv upp, men när jag inte har den med mig så dyker de riktigt fina bilderna upp. Det var tur att jag hade mobilen med mig i förra veckan!

Samtidigt som vi uppmanar folk att skicka in sitt material till oss, såväl bilder som filmer, så ligger det också ett ansvar hos fotografen i fråga.

— Är det olyckor, exempelvis en krock, då tycker inte jag att man ska ta kort på personer och så, anser Christopher. Man ska inte heller störa brandmännen, polis och ambulans, utan låta dem göra sitt jobb. Det är viktigt att respektera människor.