Det är med stor målmedvetenhet som Hamzeh Idris och Arman Bagdasaryan tar rollerna som frontpersoner i sitt nya företag Wiib Production, till sin hjälp har de Martin Papikyan och Qusay Abdlay.

— Vi gör reklam åt företag, föreningar och privatpersoner. Vi gör videor, redigerar och tar bilder, förklarar Arman Bagdasaryan.

Genom UngDrive, som utbildar och ger kunskaper till unga om hur man startar företag, har de valt att satsa sommaren på att driva sin affärsidé. Att syssla med film och foto var var självklart för Arman.

Annons

— Jag och Martin har alltid hållit på att ta filmer, redigera och lägga upp på Youtube, sedan vi var jättesmå. Jag tycker man ska hålla på med någonting som man älskar och samtidigt gillar jag det här med business, berättar Arman.

Ville starta företag

För Hamzeh det inte lika uppenbart att sommarens arbete skulle handla om reklam, men beslutsamheten är inte mindre för det. 16-åringen vet redan vad han vill i en framtida karriär och var sugen på att prova på företagande.

— Jag har ett mål att som vuxen starta ett företag och driva min egen business, berättar Hamzeh som tagit rollen som ekonomiansvarig.

Siktet är inställt på ett entreprenörskap och killarna hoppas att reklamföretaget ska bli mer än ett sommarjobb.

— UngDrive hjälper oss bara över sommaren. Vi hoppas vi lyckas så bra att vi kan fortsätta själva efter det, säger Hamzeh.