Team Clan lyckades inte att försvara sitt SM-guld i åttamannalag. Nässjölaget slogs tillbaka i finalen mot Team Pergamon.

– Vi är näst bäst i Sverige, det är så vi ska se det och vi möter det lag som är rankat som världens bästa och de har spelare från hela världseliten, säger Tranåsbon Joachim Karlsson.

Finalen var länge jämn. Den första matchen slutade 10-10. Den andra vann Partillegänget med 13-6 och den avslutande med 13-2, där det rann iväg under den sista serien när Clan av naturliga skäl såg uppgivet ut.

– Vi pressar ju dem egentligen hela tiden. Det är sista serien som rinner iväg lite... jag fick höra i förbifarten att det skiljde typ 60 poäng på alla serierna utom den sista. Så hårdrar man det så är det ju små marginaler.

– Ena gången har man de där marginalerna med sig och en annan inte, så är det med bowling.

Vad tycker du är den stora skillnaden mellan er och Pergamon?

Annons

– De har ju en bredd, det har de. Sen har de ju två spelare som är på topp-åtta på världsrankingen. De tränar och tävlar tillsammans. Vi tränar och tävlar också ihop men de är ute i hela världen och tävlar.

Karlsson, som själv driver en bowlinghall i Tranås fortsätter:

– Vi har ju vanliga jobb att gå till. Vi brukar skoja om att vi är ett gäng bönder som är här och krigar, vilket vi gör väldigt bra.

Clanspelarna hade en röststark klack i ryggen under hela finalen. Något som Karlsson menar lyfte dem.

– Otroligt stöd, vi hade bäst stöd i hallen så är det bara. Visst har vi nära hit men alla tar sig hit och alla ställer upp och är här i tre dagar, många har ingen röst kvar. Denna stämning alltså, jag vet inte vilken sport som skulle slå den.

Hur ser framtiden ut för dig, kommer du att spela för Clan även nästa säsong?

– Det hoppas jag, jag har inte börjat tänka på det än, det är för tidigt.

Till final tog sig Team Clan efter att i semifinalen slagit ut BK Jösse med siffrorna 11-9.