VBK:s första nyförvärv till säsongen 2018/19 blev Axel Ekholm från Villa/Lidköping. På tisdagen presenterades nyförvärv nummer två.

27-årige Eetu Peuhkuri har tidigare spelat i elitserien med Broberg och Gripen men återvände inför förra säsongen till sin moderklubb Veiterä från Villmanstrand. Där blev det succé för Peuhkuri som med sina 23 mål och 49 assist bidrog stort till att hans lag vann guld i finska ligan. Dessutom blev mittfältaren utsedd till ligans bäste spelare.

Efter succésäsongen hörde Vetlanda BK av sig – och då var valet enkelt för den finländske landslagsmannen.

Det som lockar mig mest med Sverige är att det är en högre och jämnare nivå på serien. Alla lag är bra. I Finland är det 2-3 lag som är bra, säger 27-åringen till VBK:s hemsida.

Han hoppas nu på att få en bättre bandytillvaro i Sverige än senast han var här:

– När jag spelade i Sverige tidigare var min första säsong – i Broberg – tuff, som det ofta är för finska spelare. Den andra – i Gripen – gick det bättre personligen men vi trillade ur. Nu ser jag fram emot att komma tillbaka och visa hur bra jag är.

Anders Freijd i sportgruppen säger att han är nöjd med det meriterade nyförvärvet:

Annons

– I Eetu får vi en skridskoskicklig tvåvägsspelare på mittfältet, som har rutin från spel både i elitserien och VM. Han har med sig goda vitsord från såväl Finlands förbundskapten, som Tomi Hauska och sina tidigare svenska klubbar. Det ska bli spännande att se honom i elitserien igen.

Kontraktet gäller i 1+1 år.

Relaterat: Mittfältaren om tuffa beslutet: ”Varit enormt engagemang”
Relaterat: Ytterell: "Tre klubbar jag väljer mellan"
Relaterat: Här är Blombergs nya klubb: ”Det lockade mer än pengar”