– Vi fick ett larm via SOS att det hade varit en knivskärning och att det fanns en person som var skadad på den aktuella adressen, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Flera patruller från Linköpig och från Höglandet skickades till platsen.

– I och med att det rör sig om ett så grovt brott sätts det in mycket resurser. Totalt arbetade fem patruller med ärendet på plats, berättar Agnevik.

Lägenheten, trapphuset och källaren i det aktuella huset i centrala Österbymo genomsöktes av polisen. Men arbetet gav inget resultat.

– Vi har inte kunnat få fram att det ska ha inträffat något brott där. Vi har haft kontakt med flera personer, men de har inte kunnat hjälpa oss framåt, säger Thomas Agnevik.

Annons

– Och vi har inte hittat några tecken på brott. I bostaden där knivskärningen skulle ha skett hittades inte en enda blodsdroppe och inget sjukhus i området verkar ha fått in någon knivskadad patient, tillägger han.

Kan vara ett missförstånd

Insatsen i Österbymo påbörjades vid 17-tiden i fredags och avslutades först vid 21.30-tiden samma kväll.

Polisen tror inte att det handlar om något falsk larm utan snarare om ett missförstånd.

– Det finns ingen riktig förklaring, men det kanske är fråga om missförstånd där någon har uppfattat att en person har blivit skadad, säger Agnevik.

– Det är inte helt ovanligt att vi får in larm om dramatiska händelser, som till slut visar sig vara just missförstånd, tillägger han.

Händelsen i Österbymo ska, enligt uppgift till tidningen, ha inträffat på ett ungdomsboende.