Planerna att bygga klubbhus har funnits länge inom Hammarby Fotboll. För en tid sedan började föreningen intressera sig för ett modulbyggt hus.

"Den stora fördelen är att det går snabbt. Vi fastnade för en lösning från Flexator. Vill vi växa i framtiden och då kan vi lägga till fler moduler" säger Peter Kleve, föreningschef i Hammarby Fotboll.

På Flexator är regionchefen Ramon Fernandez glad över uppdraget.

Annons

— Det började med att ett konsultbolag undrade om vi kunde bygga en föreningslokal åt en idrottsförening, men sa inte vilken. Jag tänkte att det var någon liten klubb som ville ha några bodar. Men jag lyssnade och kom dit för en presentation. Det var då det visade sig att det var Hammarby, vilket kändes otroligt kul, tycker Ramon Fernandez.

Vänt och vridit

Flexator har tillsammans med klubben vänt och vridit på alla möjliga stenar för att kunna anpassa huset till verksamheten.

— Vi får många förfrågningar om att bygga både det ena och andra, men föreningslokaler har vi inte byggt tidigare. I det här fallet har det varit många detaljer att justera. Det innebar att alla var tvungna att tänka till ordentligt, säger Ramon Fernandez.

Restaurangen och kontor samt konferensdel gick bra att lösa.

— Den största utmaningen var a-lagets anknytande områden som massagerum, isbad och gym. Det är mycket saker som rör fotbollens värld som vi inte är vana vid, menar Ramon Fernandez.

Klubbhuset ska stå färdigt hösten 2018.

— Det har stor betydelse för klubben. Det betyder att vi får sitta tillsammans hela föreningen, vi får ett hem. Att få ett klubbhus på Årsta har vi jobbat för de senaste fem–sex åren och det känns jätteskönt att vi har kommit fram till en lösning, säger föreningschefen Peter Kleve i ett pressmeddelande.