Det har pratats mycket om det nya Nässjö Basket och i de flesta sammanhang har det handlat om hur lagbygget tagit en positiv utveckling inför den här säsongen.

Men allt förhandssnack inför säsongen har inte varit positivt.

Jag tycker mig ha sett flera kritisera nye pointguarden Milos Latkovic.

Det har hetat att han är orörlig, dåligt slipad och allmänt oatletisk.

Från vissa håll har det till och med ropats om att Nässjö Basket borde sätta honom på första bästa plan hem.

Därför var det honom jag tittade på lite extra under hemmapremiären mot Jämtland. Eller rättare sagt; det var honom det var tänkt att jag skulle studera lite extra. Men jag ska erkänna att specialstuderingen av Latkovic ganska snabbt blev lite ointressant och till slut var det en hel annan spelare som drog till sig mina blickar.

23-åringen från Montenegro gjorde en svagt godkänd match mot Jämtland. Inte mer. Inte mindre.

Varje lag i Basketligan har begränsat antal platser för utländska spelare och ska man ha en av de fyra platserna gäller det också leverera. Och där är det inget snack om att Latkovic måste upp någon, eller helst några, nivåer för att värvningen ska anses vara lyckad.

Annons

Med all rätta tar både publik och media i lite hårdare nypor när importer ska bedömas och Milos Latkovic är inget undantag.

Det fanns en del att notera på minuskontot för Latkovic. Det kanske är taskigt att lista dem baserade på en enda match – men misstagen i passfördelningen var lite för många för min smak och vissa valda tillfällen för skott kändes också ganska vilsna.

Under matchen kunde jag faktiskt inte låta bli att tänka att mångårige Nässjöspelaren Karim Wazzi såg mer slipad ut på sin position än nämnde Latkovic.

Låt det sedan vara ett lagspel där varje spelare – från de som startar matchen till alla på bänken – är delaktiga i helheten. Men ändå. Latkovic och Wazzi konkurrerar om speltid och denna gång tycker jag Wazzi var vinnaren i den fighten.

Och jag skulle, redan i nästa match mot Umeå, vilja se Karim Wazzi spela från start i stället för Latkovic.

Mitt förslag är ändå att ge Latkovic lite tid och de där flygbiljetterna hem behöver inte bokas än på ett tag i alla fall. Jag menar, han är ändå ny i både laget och ligan och behöver säkerligen några matcher för att kunna släppa spänningarna han visade mot Jämtland.

Får man igång Latkovic har man, som sportcheferna Ulf Classon och Mats Homelius påpekade efter matchen mot Jämtland, dessutom fem spelare med en längd på runt två meter var att placera ut i ett zonförsvar. Det kommer bli ett giftigt vapen den dagen det fungerar fullt ut.