Den stora publiken fick ta del av ett omväxlande program. Göran Fristorp framförde både egna kompositioner och tonsättningar av texter signerade folkkära namn som Beppe Wolgers, Olle Adolpson, Nils Ferlin, Johannes Edfeldt och Evert Taube.

Göran Fristorp har i nära ett halvt sekel varit en del av musikscenen i vårt land. Han fick sitt stora genombrott 1973, då han tillsammans med Claes af Geijerstam vann den svenska melodifestivalen med Sommarn som aldrig säger nej. En låt som idag är en modern klassiker.

Under spelningen i Eksjö fångade den namnkunnige artisten de 250 åhörarna i kyrkan med sitt alldeles egna uttryck och sin förmåga att få ut det bästa av varje sång.

Komminister Anders Gustavssons avslutande andakt anknöt till Göran Fristorps sång ”Vandraren” och handlade om att den Gud vi anar i naturen har fått ett ansikte.

Årets Sommarmusik i Eksjö kyrka omfattar flera olika musikaliska genrer, allt från visa till jazz och klassisk musik.

Kommande torsdag intar Reflexkvartetten kyrkscenen. I stråkkvartetten ingår bland andra Torun Fredberg, tidigare Gärskog.

Längre fram i sommar får publiken njuta av gitarrgiganterna CarlosBarbosa-Lima och Celia Linde och konsertpianisten Per Tengstrand.

Gud