Flera medier berättar om dödsfallet på torsdagsmorgonen.

Till Aftonbladet säger Janne Carlssons sambo, Gurianne Sandven, att skådespelaren led av levercancer i ett och ett halvt år och att sjukdomsförloppet gick snabbt utför den sista tiden.

– Vi kom in till sjukhuset i Kristianstad natten mellan tisdag och onsdag, klockan två på natten, och ungefär 25 timmar senare dör han. Det är lite svårt att fatta det hela, säger Gurianne Sandven till tidningen.

Annons

Janne "Loffe" Carlsson debuterande som skådespelare 1950 i klassiska filmen "Anderssonskans Kalle". Han blev folkkär genom roller i filmer som "Repmånad", "Göta kanal" och "47:an Löken".

Det stora publika genombrottet kom 1973 med tv-serien "Någonstans i Sverige" där han även fick sitt smeknamn "Loffe". Serien handlade om svenska soldater som var stationerade vid den norska gränsen under det andra världskriget. Där spelade Janne Carlsson soldaten Elof "Loffe" Olsson och efter att tv-serien hade sänts blev han "Loffe" med hela svenska folket.

Janne "Loffe" Carlsson var även en framgångsrik musiker. Mellan 1967-1969 var han trummis i proggbandet Hansson & Karlsson som under den perioden släppte tre album.

2008 var Janne "Loffe" Carlsson en av deltagarna i SVT:s populära program "Stjärnorna på slottet".