Det säger Liberalernas Kjell Skålberg, som nu fått svar på tal av de borgerliga kommunalråden Anders Karlgren (M) och Anders Karlsson (C).

Skålberg står fast vid sin uppfattning att loppet är kört vad gäller en borgerlig allians.

Annons

— Enligt C och M är dörrarna inte stängda efter valet 2018, då det finns förhandlingsmöjligheter. Men enligt min mening är det för sent när de nu med en budget låst sig tillsammans med V och S fram till 2020. I det läget ser jag stora problem med att få igenom förslag från Liberalerna som avviker mot vad S anser, menar Kjell Skålberg.

"Vi orkade inte"

Annars tycker han att det var ett snällt svar av Anders Karlgren och Anders Karlsson (C).

— Det stämmer att Liberalerna inför pågående mandatperiod, alltså efter valet 2014, hade möjlighet att få ingå i den politiska majoriteten i Nässjö tillsammans med V, S, C och M. Vi valde dock att avstå eftersom vi inte ville eller orkade fortsätta att göra kompromisser och eftergifter. Dock tog vi tacksamt emot en valteknisk samverkan som gav oss en gnutta insyn i det kommunala arbetet, tycker Skålberg. Vi fick inga ordinarie platser utan ersättningsplatser i kommunstyrelsen och socialnämnden, det ger ingen rösträtt men rätt att yttra sig.

"Kämpar för våra åsikter"

Det är också korrekt, bekräftar Skålberg, att Liberalerna har kunnat alliera sig med regeringspartierna under mandatperioden.

— Men vi har avstått från detta. Varje parti bestämmer givetvis sin egen strategi och samarbetspartner. Det har jag stor respekt för. Vi i Liberalerna ska fortsätta kämpa för våra åsikter, men är villiga att samarbeta med andra partier i de frågor som är gemensamma, framhåller Kjell Skålberg.