Strax efter lunchtid på söndag den 22 juli är det dags. Då anordnas Kråkshultsdagen för den 76 gången sedan 1942 vid Kråkshults hembygdspark.

– Det brukar vara lite av en hemvändardag, säger Jörgen Evertsson, arrangör.

"Det kommer att svänga"

Traditionen följer långt tillbaka i tiden och brukar varje år locka omkring 400 till 500 besökare. Under söndagen är det fri entré och det bjuds på musik från 'Vårat gäng'' och 'Dave Rosewood & Spurce'.

– Peter Johansson från "Vårat gäng" är en riktig fena på dragspel, så det kommer att svänga ordentligt, säger Evertsson.

Smyger sig hungern fram, kan man köpa bratwurst och surkål eller lite fika. Även demonstration av lantbruksmaskiner, utställning av veteranfordon och loppis erbjuds.

Utöver det sedvanliga festarrangemanget, kommer även Börje Gunnevik att presentera och sälja sin nya bok om herrgården Qvill, samt chokladhjul, pilkastning och luftgevärsskytte att delta i. Mot eftermiddagens slut kommer även en gudstjänst att hållas.

Förarbetet har rullat på

Under fredag den 13:e var arrangörer och medhjälpare på plats för att göra ordning inför Kråkshultsdagen. Arbetet flöt på bra trots att dagen är känd om en otursdag. Dagen innan Kråkshultsdagen sätts det sista på plats som skyltar, stolar och bord.

– Vi blev klara med förarbetet rätt snabbt, det är bara några getingar vi måste bli väck med, men det ska nog gå smidigt till emot kvällen sen, säger Evertsson.

Annons

FAKTA KRÅKSHULTSDAGEN

Kråkshultsdagen har efter den 22 juli anordnats 76 gånger sedan 1942 vid Kråkshults hembygd..

FAKTA KRÅKSHULTSDAGEN

Kråkshultsdagen har efter den 22 juli anordnats 76 gånger sedan 1942 vid Kråkshults hembygdspark.

Arrangörer är Kråkshults hembygdsförening tillsammans med festgruppen inom Kråkshults sockenråd och Kråkshults Sportklubb.

Utökad parkering

I år har arrangörerna även satsat på en utökad parkering. Den kommer att finnas placerad vid anslutning till Allégården. Där har Anders Stigbäck med sin traktor rensat bort rötter och dylikt för att alla ska kunna få parkera sina fordon.