Som en påminnelse inför det stundande valet att inte glömma bort människorna anordnade föreningen Kvar i Eksjö en manifestation under torsdagskvällen på Lilla torget i Eksjö.

Samtliga partier från välkomna att delta och representanter från vänstern och centern fanns på plats men föreningen tydliggör att syftet inte var att lobba för något parti.

Istället skriver Kvar i Eksjö i ett pressmeddelande att syftet är att lyfta medmänskliga frågor. "Vilken politik vill vi ha? Vilken politik vill vi ska styra Eksjö kommun efter valet? Vi hoppas på en politik där alla får plats. Då menar vi inte volymmässigt som vissa partier oroar sig över, utan individmässigt, skriver föreningen".

"Man ska fundera över ens egna värderingar och rösta därefter. Vi hoppas på värderingar som inkluderar människor inom HBTQIA, människor med olika hudfärg eller socioekonomiska bakgrunder. Människor i behov av LSS och människor som söker asyl. Den här kampen är för alla som vill se en jämlik och jämställd kommun, skriver man vidare."

Under manifestation delade Simone Hagberg, Ulrica Andrae och Alinaghi Lomanis med sig av personliga berättelser om Pride, flykt och antirasism.